GereLateerd

blog afbeelding
9 februari 2024
Integratieplatform in de zorg: nice to have of noodzaak?
titelimage
29 november 2023
Achter de schermen bij de premie-aanpassing van zorgverzekeraars
15 september 2023
Na 6 maanden Harmony blikt Young Graduate Lisa terug

Harmony stelt nieuwe partner voor: Alfresco

Harmony Documisation is partner geworden van Alfresco en vertegenwoordigt de volledige Software Suite van Alfresco/het Alfresco Digital Business Platform in Nederland en België. Doel van deze samenwerking is om voor klanten de Document Life Cycle – dit is het beheer van de integrale levenscyclus van een document – optimaal te verzorgen. De samenwerking is in februari officieel bekrachtigd en vormt het ideale antwoord op een aantal aankomende trends.
Riko Tissen, Business Unit Manager van Harmony Documisation: “De nadruk bij het Customer Communication Management lag de afgelopen jaren voornamelijk op het creëren (ontwerpen en produceren) en het georganiseerd (multichannel) uitsturen van documenten. Het grotere plaatje hierbij en van cruciaal belang is het beheer van de complete Document Life Cycle. Door de bundeling van onze kennis bij Harmony Documisation met de software van Alfresco wordt het gehele pallet afgedekt en zullen klanten maximaal worden bediend bij topics als:

  • De explosieve groei in digitale content (niet alleen diverse documententypen, maar ook multimediabestanden worden in Alfresco opgeslagen);
  • Mobiel werken (iedereen wil onafhankelijk van tijd en plaats een veilige toegang hebben tot zijn of haar informatie);
  • Externe samenwerking (zonder mails met attachments rond te sturen);
  • ‘In the Cloud’ werken (maar Alfresco biedt natuurlijk ook de mogelijkheid om binnen de grenzen van de eigen firewall de software te installeren);”

Er is nog een bijkomende reden van meer dwingende aard: “Voor veel organisaties die persoonlijke gegevens vastleggen van inwoners uit de EU, is er ook een juridische reden om stil te staan bij (de opslag van) documenten: de Europese wetgeving. Vanaf 25 mei 2018 is de General Data Protection Regulation (GDPR) van kracht. Deze stelt zware eisen aan de bescherming (en dus beveiliging) van persoonlijke data van de Europese burger. En zijn hoge boetes bij overtredingen. De functionaliteit die Alfresco biedt op dit vlak (Governance Services) sluit hier naadloos bij aan: zo kan content worden geclassificeerd en zijn bewaartermijnen eenvoudig vast te stellen en te bewaken en is ook het correct vernietigen van bepaalde documenten te realiseren,” aldus Riko.

alfresco-logo

“Blij dat Harmony voor Alfresco heeft gekozen”

“Harmony Documisation beschikt over een brede expertise op het gebied van Document- en Output Management en Harmony dochter Koolibri is een toonaangevende partij in Nederland als het gaat om applicatie Integratie. We zijn dan ook erg blij dat Harmony voor Alfresco gekozen heeft. De combinatie met Alfresco’s Digitale Business Platform, dat Content, Process en Governance Services samen brengt en de bestaande kennis en partnerships van de Harmony groep is uniek in Nederland,” Aldus Heike Rook, Partner en Alliance manager van Alfresco.

Modelleren en koppelen van digitale stromen met Activity

Alfresco is ook breder inzetbaar binnen Harmony, met name door Koolibri. “Alfresco’s Process Services spelen hierop in door complexe business processen op een eenvoudige manier te modelleren en koppelingen te leggen tussen documenten, personen en processen,” aldus Henri van Hoek, managing director Harmony. Alfresco heeft voor dit doel, de bekende Open Source BPM engine Activiti ontwikkeld wat de basis vormt van Alfresco’s Process Services software. “Alfresco loopt vooruit in snelheid van implementatie, gebruiksgemak voor de business en integratie met andere bedrijfsapplicaties.”

Van Nike tot Utrecht

Alfresco is in 2005 opgericht door John Newton als Open Source alternatief voor propriatary ECM systemen als Documentum, Opentext en Filenet. Naast internationale klanten als Nike, Cisco en Bank of New York Mellon, maken in Nederland en België diverse gemeenten en steden als Rotterdam, Utrecht en Amsterdam en een aantal ministeries gebruik van Alfresco software. Datzelfde geldt voor België waar de Europese commissie, diverse ziekenhuizen, verzekeraars en banken hebben gekozen voor Alfresco.