GereLateerd

27 september 2022
Digitaal waarmerken van communicaties
Business Next Step
13 september 2022
Business Next Step case: AG Insurance
8 september 2022
Harmony helpt nu ook de zorg met hun digitale transformatie

Harmony Cosulting presenteert op Belgian Insurance Conference

De beau monde van de verzekeringswereld verzamelt op 22 november in Louvain-la-Neuve voor de Belgian Insurance Conference. Harmony, en meer bepaald Cosulting, kunnen daar niet ontbreken.

Kristof Van Eetveldt, senior manager is er spreker en stelt het Omnichannel Transformation Model voor. Dit stelt verzekeraars in staat om over alle kanalen heen de klant centraal te stellen. De volledige organisatie moet hierop afgestemd worden, niet slechts één onderdeel. In de workshop vertelt Kristof hoe verzekeraars hierin kunnen evolueren. Kristof en Cosulting zijn niet de enigen die transformatiemanagement in de verzekeringen aankaarten. Retail-specialist Gino Van Ossel bijvoorbeeld gaat na in hoeverre verzekeraars een voorbeeld kunnen nemen aan de handel die onder druk staat door e-commerce en nog een andere spreker zal het hebben over ‘Google-tools’ voor de verzekeringssector.

Harmony zal er zeker zijn mannetje(s) staan. Naast Kristof tekenen ook Thomas Standaert, Maarten Bruyneel, Pieter Persoons, Sarah Leuridan, Johan Schrauwen en Koen Mercken present.

cosulting